Hvordan virker en tyverialarm?

Det er en kendsgerning, at et hjem er meget mindre tilbøjelige til at få besøg af en tyv, hvis du har er godt udstyret med en vedligeholdt tyverialarm. De giver væsentlige advarsel om ubudne gæster på din grund, som giver dem en status som uundværlige dele af sikkerhedsudstyr til mange hjem og virksomheder.

Gode og billige alarmer fra Miraca

Betydningen af en alarm

Hurtig handling er vigtig under indbrud, og tyverialarmer letter hurtig respons ved at advare folk i nærheden når sikkerheden er kompromitteret, så snart det sker. Du kan finde din næste billige alarm hos Miraca.

Det er derfor vigtigt at kende det grundlæggende i et tyverialarm system og forstå, hvad de er, deres anvendelser og vigtigst af alt, hvordan de fungerer.

Hvad er et tyveri alarm system?

Et tyverialarm består af en række elektriske komponenter, der er forbundet til en ejendom. Via sensorer og kontakter registrerer de bevægelse eller åbning af døre og vinduer, hvorefter der produceres en høj alarm for at advare dem i nærheden hvis en ubuden gæst skulle udløse alarmen.

Anvendelse af tyverialarmer

Tyverialarmer kan bruges på en lang rækker steder, herunder:

  • Industriområder som kontorer, pakhuse og fabrikker
  • Beboelseshuse og garager
  • Forretningslokaler, herunder butikker, restauranter og hoteller
  • Opbevaringsfaciliteter

Ovenfor er et simpel resumé af de anvendelser, men alarmer kan gavne ethvert sted, hvor sikkerheden kunne forbedres.

Hvordan virker en tyverialarm?

Det er vigtigt at forstå, at der er en bred vifte af tyverialarmsystemer til rådighed på markedet, som alle er egnet til forskellige applikationer og typer af kunder. Men generelt fungerer de fleste alarmsystemer på samme måde. En tyverialarm fra Miraca er en rigtig god investering.

Det er også vigtigt at overveje, hvilken handling du gerne vil have, hvis og når systemet udløses. Der er klokker-kun systemer, hvor en alarm udløses og det er det, eller der er systemer med tale opkaldsprogram eller kommunikatorer, der vil sende en besked til flere indtastede telefonnumre. Endelig er der overvågede systemer, hvilket betyder signaler fra alarmsystemet sendes til et særligt overvågningscenter, som derefter handler på det.

De fleste tyverialarmer virker efter en lignende række trin:

  • Når en dør eller et vindue er lukket, registreres kontakten til døren eller vinduet i rammen af dør- og vinduessensorer.
  • Hvis kontakten forstyrres, og kredsløbet er brudt, udløses alarmen.
  • Hvis der ikke indtastes en kode, lyder alarmen.

Tyverialarmens funktioner

En anden funktion af tyverialarm omfatter bevægelsessensorer. Disse sensorer er placeret strategisk rundt på grunden og kan detektere bevægelse, og udløse alarmen. Omkredsen af en grund kan også beskyttes ved hjælp af en række forskellige detektorer.

Tyverialarmens komponenter

Alle installerede komponenter, herunder sensorer, er knyttet til et kontrolpanel. Brugere kan både aktivere og deaktivere alarmsystemet ved hjælp af dette panel, enten ved hjælp af en nøgle eller en nummereret kode. Smartphones kan også bruges til at aktivere og deaktivere alarmer via apps.

Systemet er forbundet til en ekstern klokke eller sirene, som normalt er placeret på en væg på yderside af ejendommen. Det er denne enhed, der udsender en alarm til at advare folk til under et indbrud. Der er også en intern ekkolod til at advare eventuelle beboere i bygningen, at der har været et indbrus, og det virker også til at afskrække den ubuden gæst.

3 typer af alarm system

Der er 3 hovedtyper af systemet:

  • Kablede systemer
  • Trådløs systemer 
  • Hybrid-systemer

Mange systemer i disse dage er overvåget af et alarmovervågningscenter, når en ubuden gæst opdages. Dette har den at centeret skaber kontakt med nøgleholderne eller politiet når en alarm udløses.

Alarm til smartphone og WIFI fra Miraca

Vedligeholdelse af din tyverialarm

Regelmæssig vedligeholdelse vil reducere problemer, hvilket giver dig ro i sindet. Med en tyverialarm vedligeholdelseskontrakt fra Miraca, vil din alarm blive kontrolleret en gang om året – to gange om året, hvis du ønsker det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *